Семинарът се отменя!

Ситуацията с COVID-19 в страната налага на всички нас да бъдем отговорни в спазването на мерките за ограничаване на разпространението на вируса. Ето защо се налага семинарът да бъде отменен.

Надяваме се в бъдеще да успеем отново да организираме подобно събите със същите лектори, тъй като интересът към тях беше много голям!
Преведените до момента регистрационни такси ще бъдат възстановени!

Бъдете здрави!

 

Нашият стремеж е събитията, които организираме, да бъдат винаги максимално полезни за ежедневната практика на ветеринарните лекари.
Ето защо се радваме, че можем да ви представим двама лектори, които са не само изключителни специалисти в своята област, но и невероятни учители и атрактивни презентатори.

Всеки присъствал на лекциите по гастроенерология на проф. Уилърд знае, че те са нещо, което не бива да се пропуска. Професорът поднася науката и своя опит по начин, който запечатва информацията трайно в съзнанието на слушателите и тя е готова да послужи в ежедневната им работа. Проф. Уилърд отзивчиво отговаря на всички въпроси на ветеринарните лекари и затова шансът, че ще бъде сред нас през целия ден е уникален.

Страстта на Д-р Гийом Конвер е имунологията и имунизацията при кучета и котки. Той е винаги в течение с актуалната епизоотологична обстановка в Европа и умее да предаде по най-добрия начин огромния си опит в тази област, придобит както в практиката, така и чрез участието си в разработването на ваксини.

ЛЕКТОРИ

Michael D. Willard, DVM
MS, Diplomate ACVIM, Professor, Department of Small Animal Medicine and Surgery, College of Veterinary Medicine, Texas A&M University.

Проф. Уилърд завършва ветеринарна медицина към Texas A&M University през 1975, а след това стаж и магистратура в Kansas State University и в Michigan State University. Преподавал е във факултетите в Michigan State University, Mississippi State University, а в момента е професор по ветеринарна медицина при дребни животни със специалност гастроентерология, заболявания на черния дроб и панкреаса и ендоскопия в Texas A&M University.
Консултира и практикува в частна референтна ветеринарна практика.
Проф. Уилърд има над 3200 лекторски часа в следдипломни продължаващи обучения по цял свят и няколко награди за високи постижения в преподаването, сред които и престижната National Norden Award. Публикувал е над 80 рецензии и над 130 материала в книги и учебници. Към момента е асоцииран редактор за Journal of Veterinary Internal Medicine.
Проф. Уилърд има многобройни клинични презентации и е провел няколко изследвания в областта на гастроинтестиналните проблеми.

Guillaume Convert, DVM
Technical Director Rabies, The Veterinary Public Health (VPH) Center, Boehringer Ingelheim

Завършва ветеринарна медицина в Лион, Франция през 1996г. и през следващите 6 години работи като ветеринарен лекар в различни практики.
През 2003 г. се присъединява към екипа на Merial, Франция като технически ветеринарномедицински консултант за домашни любимци. Година по-късно заема длъжността технически и маркетинг мениджър за дребни животни за страните с дистрибутори в Централна, Източна и Северна Европа. През 2014 г. става технически и маркетинг мениджър в региона с дистрибутори в Среден изток и Африка.
От 2018 г е технически директор по превенция на беса към центъра за ветеринарно обществено здраве на Boehringer Ingelheim.

ПРОГРАМА

9:00-10:00  – Регистрация
10:00-11:00 – Проф. Майкъл Уилърд: Регургитацията: Много повече от разширение на хранопровода.
11:00-11:10 – Пауза
11:10- 12:10 – Проф. Майкъл Уилърд: Заболявания на тънките черва: Инфекциозното възпаление на червата (IBD) не е най-честата диагноза.
12:10-12:20 – Пауза
12:20 -13:05 – д-р Гийом Конвер: Знаем ли всичко за оптималната защита срещу бяс? Запознати ли сме с настоящата обстановка и разпространението на заболяването в Европа и света?
13:05 – 14:15 – Обяд
14:15– 15:15 – Проф. Майкъл Уилърд: Хронични дебелочревни диарии.
15:15 – 15:45 – д-р Цветомир Левчев: Gastrointestinal Biome – поглед към бъдещето
15:45 – 16:15 – Кафе-пауза
16:15 – 17:00 – д-р Гийом Конвер: Парвовирозата- заболяване до болка познато, но с „много неизвестни”. А дали го познаваме наистина толкова добре…?
17:00 – 17:45 – д-р Гийом Конвер: Ранна защита на кученца под 8 седмична възраст: срещу кои инфекциозни заболявания и с каква стратегия. Да оставим в миналото закостенелите ваксинационни протоколи.
17:45 – 18:00 – Пауза
18:00-19:00 – Проф. Майкъл Уилърд: Вроден портосистемен шънт: Често срещан, но рядко диагностициран. Само учебниците не са достатъчни.
19:00 – Коктейл

РЕГИСТРАЦИЯ

Можете да се регистрирате за участие в семинара до 03.04.2020г. като попълните онлайн регистрационната форма на адрес: http://bit.ly/vetday2020 или заявите участие на имейл sambs@sambs.bg.

Такса за участие:

За ветеринарни лекари: 100 лв.
За студенти по ветеринарна медицина: 50 лв.
Таксата включва симултантен превод от английски на български, кафе паузи, обяд и коктейл.
За да ползват намалението студентите по ветеринарна медицина трябва да изпратят снимка на първата страница на заверена студентска книжка на електронен адрес: sambs@sambs.bg.

Вашето място на семинара ще бъде потвърдено след получаване на таксата за участие по банкова сметка:
ОББ
BIC: UBBSBGSF
IBAN: BG91UBBS80021077329120
Получател: САМ БС ЕООД
Основание: Участие в семинар за ветеринарни лекари 10.04.2020

Семинарът ще бъде акредитиран по програмата за продължаващо ветеринарномедицинско обучение на БВС. Всеки участник ще получи съответния брой точки, определени от акредитационната комисия на съюза.