За да се радват на добър, дълъг живот, кучетата трябва да тренират телата и ума си всеки ден. Puller е приятна играчка за забавление на Вашия четириног приятел и е много полезна за грижите за физическото и емоционалното му здраве само за 20 минути на ден.

Омръзнало Ви е от стандартните разходки в парка с кучето и искате да ги направите по-оживени?

Или ветеринарният лекар Ви каза, че Вашият пухкав приятел трябва да се движи повече, защото през зимата е станал някак по-тежък?

Искате ли да научите Вашето кученце да взема топката за Вас?

Тези и хиляди други причини могат да ви насърчат да си вземете Puller, учебно-развлекателен инструмент, който да използвате всеки ден със своето куче.

Играчката Puller е комплект от два отделни ринга в лилав цвят и се предлага в 5 различни размера, за да избирате според размерите на своето куче.

Това е игра:

1. ЛЕКА: направена е от изключително лек полимер, което улеснява транспортирането и може да се използва и от малки кучета, които имат по-малка сила за пренасяне на предмети.

2. БЕЗОПАСНА: Puller е съставена от нетоксичен материал, който не разрушава зъбите и венците на Вашето куче и е издръжлив във времето, въпреки че трябва да отбележим, че не е подходящ за дъвчене и следователно не трябва да бъде оставен без надзор у Вашия пухкав приятел.

3. БЕЗ МИРИС: тя не оставя типичната миризма на предмети, направени от този материал върху ръцете ви, нито се импрегнира с миризми, много важна характеристика за успеха при тренировка (кучетата са склонни да се разсейват лесно и веднага щом усетят нова миризма, те са склонни да спрат да съдействат).

4. ПЛАВАЩА: плаваща и е не потъваща, което я прави идеална за тренировки във водата.

Упражнения с Puller

Puller е инструмент с множество функции. Освен че е игра, това е много полезно средство за възпитание на куче, което е твърде агресивно, непокорно, с мускулно-скелетни проблеми или с наднормено тегло.

Ето някои упражнения, които могат да се изпълняват с Puller.

ТИЧАНЕ (И ВЗЕМАНЕ): дръжте двата ринга в ръка и хвърлете единия, като поканите кучето си да тича да го върне. Щом го върне, покажете му втория пръстен, за да изпусне първия от устата си. В този момент хвърлете втория. С увеличаване на способността на кучето, хвърлете ринга по-далеч и ускорете хвърлянето на втория ринг. Това упражнение учи кучето да върне предмет и му помага да подобри скоростта и пъргавината.

СКАЧАНЕ: дръжте двата ринга в ръката си. Покажете първия ринг на кучето си и го накарайте да скочи, за да го хване. Щом кучето хване ринга, веднага му дайте втория и така нататък. Упражнението подобрява вниманието и реакциите на кучето.

ДЪРПАНЕ: дръжте двата ринга на Puller в ръка и насърчете кучето си да вземе единия. Щом го вземе, започнете да го дърпате от противоположната страна и ще му бъде трудно да устои на изкушението да го дърпа, от своя страна, като по този начин го извади от ръцете ви (ако кучето не може само да го вземе от ръката Ви оставяйте го да го направи и така винаги да печели: това подобрява самочувствието му). Това упражнение подобрява силата и издръжливостта на Вашето куче.

Puller на Ferplast ще намерите в зоомагазините в цялата страна