Boehringer Ingelheim, световен лидер в здравеопазването  на животните, с гордост съобщава, че е получил разрешение за пускане на пазара от EMA (European Medicines agency) и Европейската комисия за нейното локално решение NexGard® COMBO за котки. Този иновативен противопаразитен продукт ще бъде достъпен в Европейския съюз скоро. NexGard® COMBO предлага несравнима защита за котки: Убива по-широк спектър от паразити, отколкото който и да е друг противопаразитен продукт, базиран на изоксазолин, предлаган в момента на пазара.

Като такъв, NexGard® COMBO елиминира бълхи, кърлежи и ушни акари, предотвратява дирофилариоза и третира анкилостоми, гастроинтестинални нематоди, червеи в пикочния мехур и белия дроб, както и инфекции с тения. Активните съставки са езафоксоланер (новото поколение афоксоланер), еприномектин и празиквантел.

Инфекцията както от външни, така и от вътрешни паразити е често срещана при котките и се среща със значителна честота в световен мащаб.1,2 NexGard® COMBO осигурява ефикасност срещу двата вида паразити с формула за тройно действие – улесняваща спазването на препоръките за лечение от собствениците на котки. Приложението е лесно и за собствениците на котки с пипета във формата на спринцовка.

Множество клинични проучвания подкрепиха одобрението и показаха, че NexGard® COMBO:

  • Убива бълхите преди да могат да снесат яйца и поддържа ефикасност за 1 месец3
  • Убива най-често срещаните видове кърлежи при котките: Ixodes scapularis за 1 месец и Ixodes ricinus за 5 седмици3
  • 100% ефективен е за предотвратяване на дирофилариоза4
  • 100% ефективен е срещу Echinococcus multilocularis 4
  • Превишава 90-процентовия регулаторен праг за ефективност към други вътрешни паразити4
  • Безопасен е за котки и котенца на възраст от 8 седмици и с тегло най-малко 0,8 kg3

„Boehringer Ingelheim винаги са били на върха на научноизследователската и развойната дейност в областта на паразитиците и сме развълнувани да продължим този новаторски подход с издаването на разрешението за пускане на пазара на NexGard® COMBO за котки в ЕС. NexGard® COMBO е първият пълен ендектоцид на основата на изоксазолин, разработен специално за котки “, споделя д-р Крейг Бек, ръководител на Global Franchise NexGard®, Boehringer Ingelheim Animal Health. „Ние сме посветени на това да бъдем глобален лидер в здравеопазването за котки и пускането на NexGard® COMBO за котки разширява нашето портфолио за котки.“

Семейството продукти NexGard® е марка №1 по продажби5 в света за противопаразитни продукти за домашни любимци и е използвана в цял свят над 465 милиона пъти при кучета6. Сега за първи път марката се разширява към продукти за борба с паразити при котки.

Boehringer Ingelheim Animal Health

Животът на животните и хората е взаимосвързан по дълбоки и сложни начини. Знаем, че когато животните са здрави, хората също са по-здрави. По целия свят нашите 10 000 служители са посветени на предоставянето на стойност чрез иновации, като по този начин подобряват благосъстоянието на животни и хора.

Уважението към животните, хората и околната среда е в основата на това, което правим. Разработваме решения и предоставяме услуги за защита на животните от болести и болка. Ние подкрепяме нашите клиенти в грижата за здравето на техните животни и защитаваме нашите общности срещу животозастрашаващи заболявания.

Boehringer Ingelheim Animal Health е вторият по големина бизнес в здравеопазването на животните в света, с нетни продажби от 4 милиарда евро през 2019 г. и присъствие в повече от 150 страни.

За повече информация посетете: http://www.boehringer-ingelheim.com/animal-health/overview.

References

1 Beugnet F. et al. (2014) Parasites of domestic owned cats in Europe: co-infestations and risk factors. Parasites & Vectors, 2014, 7:291
2 Nagamori Y. et al. (2020) Retrospective survey of parasitism identified in feces of client-owned cats in North America from 2007 through 2018. Veterinary Parasitology 277-109008
3 NexGard® COMBO European SPC
4 VICH GL 20 – Efficacy of anthelmintics: Specific recommendations for felines
5 Source: Vetnosis, 2019 sales
6 Data on file