РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК!

5 ноември 2020г.  20:00 ч. EEST

Продължителност на уебинара: 90 мин.

Проф.д-р Карин Мьостл, член на Европейския консултативен съвет по котешки болести (ABCD) ще представи актуалните препоръки за ваксинациите при котки и ще обърне повече внимание върху диагностиката и превенцията на  FeLV, базирани на насоки, справочни материали и инструменти на ABCD. В допълнение тя ще представи и научната информация към момента относно SARS-CoV-2 при котки.

Във втората част на уебинара тя с удоволствие ще отговори на Вашите въпроси на живо. Всички участници в уебинара ще могат да зададат въпросите си, като и да гласуват за въпросите, зададени от други участници, на които биха желали да получат отговор.

Уебинарът е безплатен и се организира от Boehringer Ingelheim и САМ БС ЕООД – официален дистрибутор в България.

Уебинарът ще бъде на английски език и ще бъде осигурен симултантен превод на български език.

Уебинарът кандидатства за акредитация за продължаващо ветеринарномедицинско обучение /ПВО/ към БВС.

 

Лектор: Проф. д-р Карин Мьостл

Проф. д-р Мьостл завършва Университета по ветеринарна медицина във Виена (Австрия) и получава степен доктор през 1978 г. През същата година става асистент в Института по вирусология на Университета по ветеринарна медицина във Виена, където защитава дипломната си работа по вирусология през 1991 г. („Патогенеза, диагностика и профилактика на коронавирусни инфекции“) и е назначена за доцент. Част от тази работа („Свински коронавируси в Австрия“) бе наградена от Австрийската асоциация на ветеринарните лекари.

От 1991 г. до 1996 г. тя е била ръководител на Института по вирусология, а от 2004 г. след реорганизация на структурата на катедрата е на поста ръководител на „Клинична вирусология“ на Университета по ветеринарна медицина във Виена.

Нейните научни интереси включват вирусни инфекции на котки и кучета, особено корона вируси, както и пести вирусни инфекции при преживни животни. Освен това тя има специален интерес да преподава ветеринарна вирусология.

От 1999 до 2008 г. тя е главен редактор на „Wiener Tierärztliche Monatsschrift – Ветеринарна медицина Австрия“, а от септември 2008 г. до септември 2010 г. е заместник-декан по учебните въпроси на Университета по ветеринарна медицина във Виена