От векове, кучетата от малки и миниатюрни породи, са били любимите приятели на хората навсякъде – от тибетските шпаньоли, обичани от хималайските монаси, до мини породите, придружаващи европейските царе. Други малки породи, като териерите, са отглеждани, за да се трудят неуморно, заедно с любимите си хора. Каквато и да е първоначалната им цел, днес тези кучета със сигурност ще спечелят сърца където и да отидат.

Кучетата от малките породи имат специални нужди, според тяхната биология, порода и нрав.

  • Големият свят може да бъде непосилен за малкото куче. Дори ежедневните предмети като прахосмукачката, например, са големи в неговите очи. Промените в ежедневието – пътуване, посещение на ветеринарен лекар или среща с нови хора, както и отделяне от семейството или силен шум може да предизвикат силен стрес за малкия косматко.
  • Поради размерите си малките кучета живеят по-дълго. Това обаче означава също, че те са изправени пред по-продължително излагане на свободни радикали, което може да повреди клетките и ДНК-то им.
  • Вашето куче може да Ви изглежда добре, но идеалното тегло варира според размера и породата. Вашият ветеринарен лекар ще може да Ви каже какво трябва да е идеалното тегло на Вашето куче.

От всички фактори влияещи върху качеството на живота най-голям контрол имаме върху храненето.

Запознайте се със Science Plan Small & Mini

Hill’s™ Science Plan Small & Mini е специално разработена храна за нуждите на малките породи кучета във всеки етап от живота им.

Поддържа силен имунитет за здравословен, дълъг живот

Благодарение на размера си малките кучета живеят по-дълго. Но това също означава, че са изложени по-дълго на свободни радикали, които могат да увредят техните клетки и ДНК, особено в нервната и имунната система.
Серията Small&Mini съдържа високи нива на клинично доказани антиоксиданти, за да осигури на малките кучета необходимия имунитет.

Щади малките храносмилателни системи

Благодарение на размера си малките кучета живеят по-дълго. Но това също означава, че са изложени по-дълго на свободни радикали, които могат да увредят техните клетки и ДНК, особено в нервната и имунната система.
Серията Small&Mini съдържа високи нива на клинично доказани антиоксиданти, за да осигури на малките кучета необходимия имунитет.
Всичките ни рецепти са внимателно разработени да бъдат щадящи и лесно смилаеми от най-малките храносмилателни системи.

Малки гранули за малки усти

Размерът и формата също имат значение. Small&Mini се предлага под формата на по-малки, плоски гранули, специално предвидени за деликатната уста на Вашето малко куче.

Подрастващи кучета до 1 г.

Зрели кучета 1-6 г. (пилешко)

Зрели кучета 1-6г. (агнешко с ориз)

Слабо активни кучета, 1-6 г.

При чувствителен стомах / кожа

Напреднала възраст, над 7 г.

Без зърно, зрели кучета над 1г.

Намаляване и поддържане на теглото, зрели кучета над 1г.

Здрави стави и подобрена мобилност, зрели кучета над 1г.

Ежедневни стресови ситуации

Можем да помогнем на нашите домашни любимци, като намалим стресa
в техния живот, когато това е възможно и като им осигурим достатъчно увереност и позната човешка компания. Кучето трябва да има свое собствено пространство, легълце или рогозка, където може да се чувства сигурно и спокойно. Правилната храна също може да помогне за насърчаване на емоционалния баланс при малките кучета.

ТРЕВОЖНОСТ ОТ РАЗДЯЛА
Предсказуемо ежедневие, с редовно време за хранене, разходка и игра може да помогне на кучето Ви да се почувства по-уверено.

ЧУВСТВИТЕЛНОСТ КЪМ ШУМ
Помислете за пускане на спокойна музика, за да помогнете да заглушите нежелан шум.

ПРОМЕНИ В ЕЖЕДНЕВИЕТО & ЗАОБИКАЛЯЩАТА СРЕДА
Кучетата обичат да имат лично пространство, където да се оттеглят и да им е удобно. Познато одеяло или стар пуловер може да се превърне в успокояващо легло при пътуване.

НАХЛУВАНЕ В ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО
Децата, например, могат да се нуждаят от насоки как внимателно да общуват с домашни любимци, за да не ги стресират.

Можете лесно да помогнете на кучето си да бъде в най- добрата форма – достатъчно е да избягвате стреса и да го храните с правилната храна. То може да е малко, но големият му характер заслужава специално приготвена храна – лесно смилаема, богата на защитни антиоксиданти за поддържане на силен имунитет и същевременно неустоимо вкусна.
Във всяко малко куче се крие герой… и сега има храна, която му помага да изживее всичките си приключения.

Козметични процедури

Пухкавите пудели и копринените йоркита имат козина, които се нуждае от повече поддръжка от по-късата козина като на шиба ину или мини пинчерите. Кучетата с дълга козина трябва да се решат поне веднъж дневно, за да се поддържат в добро състояние и да се предотвратят възли и заплитания, които могат да бъдат болезнени за премахване. Винаги четкайте внимателно в посоката, в която расте козината и не забравяйте да разрешите всяка част от тялото на Вашето куче. Правилната храна може да допринесе за силно подобрение на козината – съставки като Омега-6 мастни киселини помагат за поддържане на здрава кожа и блестяща козина.

Добрите навици за отглеждане са важни за кучетата от малки породи:

  • Не забравяйте да използвате хладка вода, с която Вашият домашен любимец се чувства комфортно.
  • Използвайте специализиран шампоан, създаден за куче като Вашето, никога не използвайте човешки продукти.
  • Използвайте четка за разресване, предназначена за кучета с дълга козина.
  • Изплакнете добре, за да предотвратите проблеми с кожата.
  • Използвайте сушенето с кърпа, за да приспите и успокоите кучето си.
  • Възможно е да изсушите козината на кучето си в най-разпускащата обстановка; преминете към кърпа, ако Вашето куче изглежда нервно.

Времето за игра е важно

Времето за игра с играчки е важна възможност за Вашето куче да получи малко упражнения, умствена стимулация и време за свързване с Вас. Можете да извлечете максимума от играчките на Вашето куче, като изберете малка селекция играчки и ги сменяте на всеки няколко седмици, така че играчките да останат нови и интересни за Вашето куче.

Дайте играчка с подходящ размер
Играчките, които са твърде малки, представляват опасност от задавяне и могат да бъдат погълнати от Вашето куче.

Осигурете безопасността
Панделки или еластични ленти може да са интересни за Вашето куче от мини порода, но те също могат да причинят опасни храносмилателни проблеми при евентуално поглъщане.

Домакински уреди
Домакинските предмети може да изглеждат забавни за Вашето куче, но те могат да бъдат токсични.

Време е за нова играчка
Добро правило при всяка играчка е, че след като започне да се разпада, е време да я замените.

А само през август и септември вземете 1,5кг с ПОДАРЪК – 300г. безплатно!

100% гаранция за удовлетвореност

Ние сме толкова уверени, че кучетата и котките ще се наслаждават на всяка хапка, че предлагаме 100% гаранция за удовлетвореност или можете да върнете обратно закупената опаковка.

Къде да ги закупите?

Намерете най-близкия до Вас зоомагазин или ветеринарна клиника.