Важно е да го храните с точно определеното количество храна и на подходящи интервали. То се нуждае от определено количество хранителни вещества, за да израсте здраво.

От решаващо значение за здравето му е да следите редовно физическото му състояние и дневното количеството храна, спрямо растежа му.

За да поддържате кученцето здраво, Hill’s ви препоръчва да следвате следните стъпки:

  • Претеглете го.
  • Хранете го, съгласно инструкциите за хранене и препоръките на ветеринарен лекар.*
  • Регулирайте дневната дажба храна, съобразно растежа му.

*Кученцата от едри породи, чието тегло в зряла възраст ще достигне над 25 кг, имат много специфични хранителни нужди, за да израстат здрави техните кости и стави им.

Смяна на храната: Ако искате Вашето кученце да започне да се храни с храната за подрастващи кучета на Hill’s Science Plan Puppy, трябва да направите плавен преход в период от 7 дни.

Това се постига, като смесвате старата храна на кученцето с нарастващи количества от новата, докато не премине изцяло на Science Plan Canine Puppy.

Вие и Вашият ветеринарен лекар: ветеринарният лекар е най-добрият източник на информация за здравето и благосъстоянието на домашния ви любимец. Правете редовни консултации, относно теглото на кучето, защото достигането и поддържането на идеално тегло не само намалява риска за здравето, но може да му помогне да води по-енергичен, дълъг и здравословен живот.

Консултирайте се с ветеринарния лекар, кой от трите метода на хранене е най-подходящ за подрастващото кученце:

Свободен достъп: Храната му е на разположение през цялото време.
Ограничение на времето за хранене: Храната е достъпна за определен период от време.

Определено време за хранене: Определено количество храна е налично по определено време за хранене всеки ден.

Помислете и разпределете и следните елементи към храненето:

  • Вода: Кученцето винаги трябва да има на разположение прясна вода. Липсата на вода за пиене за продължителен период от време, може да доведе до здравословни проблеми.
  • Награди и лакомства: Въпреки, че е изкушаващо да давате на кученцето храна от масата, тя не може да му осигури правилния баланс на хранителни вещества.

Следващата стъпка: След като кучето ви достигне зрялост, неговите хранителни нужди ще се променят. То ще трябва да премине на храна за кучета в зряла възраст, която ще му осигури необходимите витамини и минерали, подходяща за неговата порода, възраст и размер. Hill’s Science Plan осигурява точно това. За различните етапи от живота на кучето, храните на Hill’s осигуряват най-доброто за здравето му, каквато и да е породата или начинът му на живот.

В направено проучване на домашно приготвени храни за домашни любимци, повече от 90% от храните са били небалансирани и непълноценни.*