Както и при хората, чревният микробиом на котките и кучетата трябва да бъде балансиран. Но какво представлява микробиомът? Тази екосистема, намираща се в храносмилателния тракт, съдържа милиарди микроби и други микроорганизми – включително желани и нежелани бактерии, уникални за всеки домашен любимец. Чрез храната може да се постигне баланс в микробиома и да бъдат излекувани остри или хронични нарушения.

Грижа за здравето на домашните любимци чрез СИЛАТА НА ЧРЕВНИЯ МИКРОБИОМ

И така, какво представлява микробиомът, казано с най-прости думи?

Мислете за микробиома като за мини екосистема, която играе важна роля не само за балансиране на храносмилането, но и за общото състояние на домашните любимци. Също както една градина, за да се развива добре, трябва да изберете растения, които виреят в конкретната уникална среда.

От нашите проучвания научихме много за връзката между храненето и състоянието на чревния микробиом, и се убедихме, че посредством прилагането на динамичен микс от богати на фибри съставки, вкл. пребиотици за кучета и котки, може да се поддържа и подхранва съществуващата чревна „екосистема“ – микробиомът.

Вече над десетилетие Hill’s изучава микробиома и се нарежда сред лидерите в лечебните храни с фокус върху микробиома.

Традиционно домашните любимци с храносмилателни нарушения, като диария или запек, се лекуват по няколко начина – лечебни храни, базирани на фибри, пробиотици за кучета и котки и домашно приготвено пиле с ориз. Всеки от вариантите има предимства и недостатъци:

Лечебни храни, базирани на влакнини

ПРЕДИМСТВА:

  • Повлияват водния баланс в дебелото черво за овладяване на храносмилателното нарушение (диария при кучета, запек при котки)

НЕДОСТАТЪЦИ:

  • Може да отнеме време, за да подействат
  • Може да не донесат всички ползи за храносмилането

Пробиотици за кучета и котки

ПРЕДИМСТВА:

  • Могат да помогнат при остра диария при кучета

НЕДОСТАТЪЦИ:

  • Може да не се елиминира причината
  • Не са специфични за конкретния организъм (не действат съобразно индивидуалния чревен микробиом

Домашно приготвено пиле с ориз

ПРЕДИМСТВА:

  • Щади стомаха

НЕДОСТАТЪЦИ:

  • Труден баланс на хранителните вещества
  • Проблеми с приготвянето
  •  

Нов подход към грижата за стомашно-чревния тракт МИКРОБИОМЪТ

Изследванията отдавна показват, че чревният микробиом на кучето и котката влияе съществено върху доброто храносмилане. Но най-новите революционни научни открития подчертават ключовата роля, която може да изиграе чревният микробиом на кучето и котката, не само за овладяване на храносмилателните проблеми, но и за общото състояние. Ето защо грижата за чревния микробиом отваря нови възможности за постигане на добро храносмилане и цялостен ефект върху здравето.

След повече от десетилетие анализи на микробиома, Hill’s Pet Nutrition – световен лидер в биологично базираните храни – е пионер в изучаването на микробиома на домашните любимци. Hill’s прилага напреднали технологии за изучаване на стомашно-чревния микробиом, включително нови методи като технологии от следващо поколение. Hill’s установи, че храненето може да повлияе положително върху стомашно-чревното здраве на домашните любимци – без да се добавят нови, неспецифични за гостоприемника бактерии.

С тази технология Hill’s поставя грижата за микробиома в основата на грижата за стомашно-чревния тракт, нашите храни действат по естествен път за нормализиране на изхождането и възстановяване на баланса в уникалния чревен микробиом на всеки домашен любимец.

Вижте храните за кучета  и котки: